DNS چیست



 

 DNS مخفف کلمه Domain Name Service هستش. وظیفه این سرویس تبدیل نام دامنه به IP هست.در واقع آدرس های اینترنتی IP هستند نه اسم دامنه و بعد از وارد کردن نام دامنه ، آن به IP سروری که سایت روی اون هست تبدیل میشه.

DNS چیست

 هر دامنه حداقل دارای یک نیم سرور است که اطلاعات Dns server که سایت بر روی اون قرار داره در پنل دامنه تنظیم شده است.برای مثال وقتی بخواین وارد سایت گوگل بشین باید در قسمت آدرس بار مرورگر اسم google.com رو وارد کنید، اگر DNS ها نباشند در این صورت مرورگر نمی فهمه که google.com کجاست. چرا که اینترنت و دیگر شبکه ها از آدرسهای عددی بنام آی پی (IP: Internet Protocol) استفاده می کند. بنابراین بعداز وارد کردن نام سایت DNS با استفاده از آدرس آی پی سایت مورد نظر را به شما نمایش می دهد.ما برای اتصال به سایت ها از آدرس دامنه اونها استفاده می کنیم چرا که برای ما قابل فهم تر است و راحت تر می تونیم حفظشون کنیم.

نمونه ای از یک DNS :

dns1.registrar-servers.com
dns2.registrar-servers.com

هاست های اشتراکی دارای DNS های عمومی هستند یعنی با وارد کردن IP سرور نمیشه مستقیما وارد سایت شد ، بنابراین اگر مایل به تهیه DNS اختصاصی هستنید باید اون رو از سرویس دهنده درخواست کنید و با دریافت هزینه یک IP اختصاصی به شما بده و بتونید DNS اختصاصی داشته باشید.

از مزیت های IP اختصاصی ، داشتن DNS اختصاصی است ، قابلیت باز شدن مستقیم سایت از IP ، گاهی در سرورهای هاست اشتراکی ، بدلیل ارسال بالای ایمیل ، ممکن است IP بلاک شود و مدتی ایمیل ها یا دریافت نشوند یا اسپم شوند که با تهیه IP اختصاصی این مشکل برطرف میشود و بسیاری امکانات دیگه میشه از IP اختصاصی استفاده کرد. همچنین سرور های مجازی نیز دارای 1 IP اختصاصی بصورت پیش فرض هستند.